Muistipeli vanerista

 Siskoni kaksospojat täyttivät kolme vuotta sunnuntaina. Tein heille syntymäpäivälahjaksi muistipelin vanerista. Palat saa pakattua kätevästi kangaspussiin. Tämän pitäisi nyt olla kestävä ja ekologinen peli. Nyt kun pelaamista vasta harjoitellaan, niin voivat he myös leikkiä näillä paloilla ja molemmille löytyy samanlaiset kuvat. Vähän jo juhlissa harjoiteltiin pelailua ja hauskaahan se oli, kun ihan vain kasasta etsittiin pareja. Toivottavasti tästä olisi iloa heille pitkään. Pelissä on seitsemän paria, mutta sitten kun pelitaidot karttuvat, voin hyvin tehdä paloja lisää heille. 
Tämän pelin tekemiseen käytin koivuvaneria. Palat ovat kooltaan 8cmx8cm. Etsin valmiita vaneripaloja, mutta ei onnistanut. Onneksi mieheni veli auttoi taas tälläkin kertaa ja hän loihti minulle nämä palat. Suuri kiitos taas hänelle!Toki ihan vain sahaamalla itse vanerilevystä paloja, tämä onnistuu myös. Nyt kun kuitenkin käytössäni oli ammattilainen ja hänellä välineet, niin palat ovat siistejä ja samankokoisia.


Maalailut tein taas näillä Plus color akryylimaaleilla. Nämä ovat ihan luottomaalejani ja olenkin käyttänyt näitä vaikka missä jutuissa. Täältä voit lukea lisää maalista https://www.sinelli.fi/tuotteet/tuotemerkit/plus-color.


Tässä vielä muitakin aiempia diy- juttuja, joihin olen käyttänyt tätä maalia : säilyketölkeissäkutistemuoveissapuulaatikossariippuvassa hyllyssävaahtomaalissalelulaatikossalastenhuoneen laatikoissavalaisimessa puuhelmiin ja pääsiäisaskarteluissa. Tykkään kun tämä on niin monipuolista, eikä tarvitse olla monia eri maaleja. Tätä saa Sinellistä ja ihan myös Prismastakin.

Maalit painoin softisleimasimilla, joissa on molemmilla puolilla kuvat. Nämäkin ovat Sinellistä( linkki tässä: softisleimasin )
Alunperin etsin sabluunaa, mutta en löytänyt äkkisältään etsimiäni ja nämä sopivatkin hyvin tähän tarkoitukseen, kokonsa ja kivojen kuviensa puolesta. Osa kuvista jäi vähän puutteellisiksi,kun maalia ei tullut tasaisesti jokaiseen kohtaan, mutta viimeistelin ne kohdat pensselillä, niin lopputulos oli siisti. Kannattaa myös olla tarkka, että kuvat menevät suoraan ja maalia on sopivasti.


Pussina käytin puuvillaista kangaspussia. Tämäkin on sinellistä ja näitä myytiin 5kpl pakkauksissa, nimellä "hedelmäpussi".

Painoin kangasväreillä kuvat pussiin. Käytin näihin samoja softisleimasimia, mitä muistipeliin. Tein muutaman erilaisen ja päädyin antamaan palat tässä pussissa, missä on useita kuvia.Lisäksi piirtelin vielä kangastussilla yhteen kangaspussiin Kuplavolkkarin ja siinä annoimme lahjaksi pikkuautoja. 


Omatkin lapseni tykästyivät tähän peliin, erityisesti kuopus(2v6kk), joten taidan tehdä heillekin oman pelin. 

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille ja kiitos oikein paljon jokaiselle, joka täällä blogissani on vieraillut!

Kommentit

  1. Kiva idea! ☺️ Lasten kanssa kestävä👌🏻 Ei tarvitse ruttusia kortteja käännellä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!

Suositut tekstit