Jäälyhdyt ilmapallolla ja salaattikulhoilla

Saatiinhan ne pakkaset tänne Etelä-Suomeenkin, ainakin hetkeksi. Lumesta ja talvesta on nyt nautittu täysillä, sillä kaikki on katoavaista ja varsinkin lumi ja pakkanen tänä vuonna. Talviset asiat on tehtävä nyt, eikä ole aikaa odotella.

Tänään siis samalla kun irrotin eilen illalla laittettuja jäälyhtyjä kulhoista, niin tyttö veti sukset jalkaan ja poika pyöri hangessa. Hyvä ettei sukset jo ehtineet keilata lyhtyjä hajalle, ennen kun ehdin edes kunnolla katsoa minkälaisia niistä tuli(ei kuulemma ollut lähelläkään). No ehjänä pysyivät ja ehdoton suosikkini oli uusi kokeilu laittaa vettä ilmapalloon, jolla saa ihanan pyöreän jäälyhdyn ja tämä on tosi helppo totetuttaa.


Käytin erilaisia leivontakulhoja, saunakiulua ja ilmapalloa, jotka täytin vedellä ja  pariin laitoin myös eucalyptuksen oksia. Sitten ne vain ulos pakkaseen ja odottelin lopputulosta. Iltapäivällä katsoin niiden olevan sen verran jäässä että irroitin ne. Olisi varmaan voinut vielä hetken olla pidempäänkin, mutta malttamaton kun olen niin tämä sai riittää ja pysyi kyllä jo kasassa. Kulhoja pidin lämpimän veden alla hetken, että irtosivat. Ilmapallo lähti helposti irti pinnasta. Ämpäriinhän näitä perinteisesti tehdään ja yhden ämpärin laitoinkin vielä ulos, jos kokeilisin semmoista mihin laitetaan kuva pintaan. Lisäilen tänne kuvia jos se onnistuu.


Kokeilin myöhemmin vielä tätäkin versiota, missä ensin tehdään normaalisti ämpäriin jäälyhty, se kumotaan ja pintaan laitetaan servetin uloin osa(irrotetaan alemmat kerrokset pois servetistä). Sen jälkeen siihen suihkutetaan vettä suihkepullolla ja kuva kiinnittyy siihen. Tämän parempaa kuvaa en saanut ilalla ja aamulla lyhty oli sulanut jo pois, jäljellä oli vain pohja ja kasa servettejä. Seuraavalla kerralla pitää laittaa sauma tarkemmin. Uusia pakkasia odotellessa!Pallo on helppo täyttää suoraan hanasta. Huomioi että et täytä palloa liian täyteen ja siirrä täysi pallo varovasti johonkin astiaan.

Siirrä pallo astiassa ulos

Täysi jäätynyt ilmapallo. Älä anna pallon jäätyä kokonaan umpeen että saat tuikun/kynttilän sisälle. Puhkaise ja kuori pallo päältä

Huomenna ainakin vielä nautitaan kunnon talvisesta kelistä, joten nyt vain yöksi ämpärit, kulhot ja ilmapallot pihalle jäätymään!

Kommentit

 1. Jopas on kauniita jääkulhoja! Ilmapalloa en olekaan tajunnut käyttää, kiva idea.
  Laitoin viikonvaihteessa perinteisen ämpärin vettä täyteen ja jäätymään, mutta unohdin tietenkin, ja se meni umpijäähän. Ehkäpä kokeilen seuraavaksi näillä sinun ideoillasi, kunhan pakkanen taas saapuu tänne rannikolle ja saaristoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sait tästä inspiraation😊Täälläkin odottelen uusia pakkasia että pääsisi taas tekemään näitä. Kiitos kommentistasija mukavaa alkanutta vuotta!

   Poista
 2. Hauskoja lyhtyjä, ihana tuo pyöreä muoto! Ja tuovat todella talvista tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Milla!tekisi kyllä mieli tehdä näitä kunnon rykelmä takapihalle 😊

   Kiva kun jätit kommentin!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!

Suositut tekstit