puffy paint - vaahtomaali


Ollaan tehty tytön kanssa muutamia kertoja vaahtomaalilla taidetta. Pitkästä aikaa taas muistui mieleen tämä hauska vaahtomainen maali, jota on helppo tehdä itse ja tarvikkeet saattavat löytyä jo valmiiksi kaapista. Tähän tarvitaan siis :

-Partavaahtoa

-Liimaa (Eri Keeperiä tai muuta vastaavaa)

-Maalia, ihan pieni määrä riittää mitä tahansa maalia jolla saat kivan värin, esim sormivärit . Meidän sormivärit olivatkin päässeet kuivumaan kun sen huomasimme ja olimme jo tytön kanssa levittäneet kaikki muut tarvikkeet esille. Laitettiin sitten Plus color -akryylimaaleja värjäämään seokset. Niitä onkin tullut käytettyä lähes kaikkeen mitä olen lähiaikoina puuhaillut. Monipuolisia siis ja pelasti nyt tilanteen.

Ihan pienimpien kanssa en ehkä tekisi näillä jos maalit vielä eksyvät suuhun. Muistelen että tyttöni olisi ollut noin kaksivuotias kun kokeilimme näitä ekan kerran , eikä enään yhtään yrittänyt maistella maaleja. Tämä on varmasti tapauskohtausta. 
Liimaa ja partavaahtoa
 laitetaan molempia suunnilleen saman verran,eli puolet liimaa ja puolet partavaahtoa.  Meillä sattui olemaan geelimäistä sinistä ja tuoksuvaa partavaahtoa, mutta sillä ei ole väliä. Tämäkin turposi kunnon vaahdoksi ja sekoittui hyvin. Eli uskoisin minkä tahansa partavaahdon käyvän. Lopuksi lisätään värejä sekaan.

Maalatessa kannattaa jättää paksuhko kerros maalia niin tulos on sitä parempi mitä enemmän vaahtoa jää. 


Kuivuessaan maali lässähtää hieman . Kuivuminen vie aikaa,varsinkin jos kerros on paksu. Anna siis kuivua rauhassa.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. No eikös olekin Anja😀osa kuvista on otettu iltahämärässä kun maalattiin ulkona niin ei ole ihan priimaa. Pinterestistä löytyy hakusanalla Puffy Paint paljon kuvia aiheesta

   Poista
 2. Ihana!
  Täytyy tyttöni kanssa tuollaista kokeilla, kun vähän kasvaa, nyt 8 viikkoa vanha:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvä tavaton, niin pieni siellä ❤pistä ehdottomasti korvan taakse idea ja käytä myöhemmin 😊
   Ihanaa kesää vauvan kanssa!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!

Suositut tekstit