Vanerinen lelulaatikko ja keinuvespa

Joulu oli ja meni ja blogin luova tauko on vähän venähtänyt. Olen itse ollut kipeänä ja kaikenlaisia esteitä on tullut tielle, että en ole päässyt tekemään tänne juttuja. Nyt kuitenkin taas täällä ja ideoita on paljon tälle vuodelle, katsotaan sitten miten toteutus onnistuu, toivottavasti hyvin. Kerran vielä pieni paluu joululahjoihin.

Halusimme antaa joululahjaksi mieheni kummitytölle jotain kestävää ja hyödyllistä hänen ensimmäisenä joulunaan. Mietittiin ensin puisia leluja,sillä ne ovat olleet meillä suosiossa, mutta sitten päädyin tekemään hänelle oman puisen lelulaatikon, jonne saisi säilöön lelut ja sitä olisi helppo liikutella huoneesta toiseen. Käännyin taas mieheni veljen puoleen joka on jo aiemmin totetuttanut pyynnöstäni pojan huoneeseen Lelulaatikon vanerista, jonka sitten maalasin. Se on iso havuvanerista tehty lelulaatikko,jossa on pyörät ja se on ollut kyllä todella tarpeellinen ja käytännöllinen.
Tämän pienen prinsessan lelulaatikko on koivuvaneria ja hieman pienempi(käytännön syistä, sillä poikani laatikko on niin iso että hän tarvitsee vielä jakkaran ylettyäkseen ottamaan leluja), mutta muuten samankaltainen kun pojan huoneeseen tehty. Koivuvaneri on jo itsessään niin kaunista että halusin jättää mahdollisimman paljon puun pintaa esille ja tehdä vain jonkun pienen kuvan. Alunperin ajatuksena oli maalata laatikkoon panda, mutta en saanut piirrettyä hyvää lopputulosta, joten vaihdoin sitten kuvan pingviiniin. Selailin netistä kuvia,yhdistelin ideoita ja tein piirroksen ensin paperille, josta tein ns.sabluunan jolla piirsin kuvan ensin lyijykynällä laatikkoon ja sitten maalasin. Kuvan olisi voinut piirtää myös suoraan laatikkoon, mutta sen verran ovat omat piirustustaitoni ruosteessa että en halunnut pilata pintaa monilla lyijykynä piirroksilla.


Kun laatikko oli maalauksen jälkeen pöydällä kuivumassa, onnistui poikani heittämään laatikkoa näkkärillä ja siihen jäi rasvainen jälki(näkyy ekassa kuvassa). Tästä meinasi jo syntyä kriisi, mutta onneksi tilanne oli pelastettavissa hienolla hiekkapaperilla. Pyörinä on läpinäkyvät pyörät, jotka bongasimme ihan sattumalta Tokmannilta. Sopivat juuri tähän hempeään tyyliin,kun muulta löytämäni pyörät olivat harmaita ja mustia. Bauhausista ja Clas Ohlosonilta olen löytänyt myös hyviä pyöriä aiempiin tarkoituksiin.Maaleina käytin plus color akryylimaaleja. Näitä olen käyttänyt monissa jutuissa kuten Ihanaa vaneria ja Valaisin puuhelmistä
. Mietin jo niin pitkälle, että kun tämä kuva alkaa joskus tuntua liian lapselliseslta, niin päälle on helppo maalata uudestaan. Laitettiin vielä pari pientä yllätystä laatikkoon, niin avaamisen riemua oli enemmän.


Toinen pukinkontista paljastunut puinen juttu oli pojan keinuvespa!tästäkin kuuluu kiitos lasten sedälle. Tytöllä on samanlainen, jonka mieheni toi tuliaisina aikoinaan työmatkalta Saksasta. Halusimme antaa pojalle samanlaisen, että molemmat voisivat sitten säästää nämä tulevaisuuteen ja antaa omille lapsilleen tai kenelle haluavat. Miehen veli lupautui tekemään pojalle oman keinuvespan(jota saattoi ehkä vähän katua, sillä homma oli ilmeisesti melkoinen urakka)ja näin upea oli lopputulos!Olemme kyllä erittäin kiitollisia tästä.


Tämä on lasten sedän itse tekemä

Tämä on Saksasta ostettu


Näin ainakin Jollyroomilla tämän kaltaisia keinuvespoja, jos siis himoitset lapsille omaa Vespaa eikä suvusta löydy innokkaita tekijöitä niin googlettemalla löytyy nettikauppoja mistä löytyy menopelejä.

Ihanaa uutta vuotta!

Kommentit

Suositut tekstit