Nahkavetimet

Kaipasin vähän vaihtelua huonekaluihin. En kuitenkaan halua hankkia uusia kalusteita, jos niille ei oikeasti ole tarvetta. Paras on aina muokata vanhaa ja vetimien vaihto onkin helpoin tapa tehdä muutos. Mielen muuttuessa uudestaan, on vanhat vetimet helppo vaihtaa takaisin tai vaihtoehtoisesti laittaa taas jotkut toiset tilalle. 

Meillä on olohuoneessa Ikean Hemnes vitriini.Halusin muokata sitä vähän uudenlaiseksi. Kyllästytti vanha ilme. Nahkavetimet vaikuttivat sopivilta ja helpoilta toteuttaa. Näitä nahkaisia vetimiä myydään valmiinakin, mutta huomattvasti edullisemmin pääsee tekemällä ne itse. Ohjeita löytyy Pinterestistä ja blogeista. Tässä yksi ohje. Helppoa ja yksinkertaista, tarvitset vain vyön(käytin vitriiniin mustaa h&m nahkavyötä 14,90€), nahan lävistäjän ja ruuveja.

Vitriinissä oli siis nämä vetimet. Kuva lainattu Ikean sivuilta.

Pieni muutos,mutta tuntuu nyt yhtenäisemmältä muiden huonekalujen kanssa.Alunperin idea taisi lähteä siitä kun makuuhuoneen yöpöydät eivät sopineet ollenkaan uuden työpöydän kanssa yhteen. Vaihdoin myös Hemnes yöpöytiin vetimet. Nämä olivat edulliset kun Fidasta löytyi eurolla vanha vyö.Tämän työpöydän kanssa piti sovittaa yöpöydät yhteen. Kuva lainattu  Jyskin sivuilta

Hemnes sivupöytä alkuperäisenä. Kuva lainattu Ikean sivuilta

Tee kolme reikää

Taita
Pujota tämän näkoinen osa läpi ja kiinnitä huonekaluun. Ruuvi laitetaan toiseltapuolelta vastaan. valitettavasti unohdin ottaa paketista kuvan, niin en tiedä millä nimellä näitä myydään rautakaupassa. Toivottavasti kuva auttaa.
Vinkkinä : Osta mahdollisimman pitkä vyö, ostin L -koon. Katso kirpparit ensin, sillä hyviä nahkavöitä voi löytää todella edullisesti.  Mustat on tehty leveästä ja vaaleat kapeasta vyöstä. Sinellissä olen nännyt myös nahkanauhaa, joka kävisi varmaan hyvin tähän tarkoitukseen .

Kommentit

 1. Hienot vetimet ja kiva tuunaus!
  Tuommoisia vetimiä on kuulemma tullut Ikeaankin myyntiin.
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ja erityisesti kiitos siitä että jätit mulle ihka ensimmäisen kommentin blogiin!Tämä lämmitti mieltä oikein kovasti☺. Olen saanut tutuilta kannustavia viestejä ,mutta tämä oli ensimmäinen kommentti tänne. On ollut iloinen yllätys että täällähän on käynyt porukkaa tosi kivasti.Kiitos kun luit ja hyvää loppukesää ��

   Poista
  2. niin ja ikeassa on noita kuulemma 2kpl/9,90€ 😊

   Poista
  3. niin ja ikeassa on noita kuulemma 2kpl/9,90€ 😊

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!

Suositut tekstit