DIY : Rapputaulu, kirjaintaulu, letter board...


Näitähän näkyy nyt monissa sisustuskaupoissa ja vaikka missä. Olin harkinnut rapputaulua kotiimme, mutta jättänyt asian kuitenkin vielä mietintään. 
Kun vastaan tuli ohje miten rapputaulun voi tehdä itse, niin pakkohan tätä oli päästä kokeilemaan. Saisi juuri sen kokoisen ja värisen kun haluaa.
Itselleni tulee rapputaulusta ihan nostalginen fiilis, kun asuttiin lapsena kerrostalossa ja juuri tämmöisethän siellä oli. Eipä niihin silloin kiinnittänyt mitään huomiota. Nyt kun sain taulun tehtyä niin tuli ihan elävästi mieleen ensimmäisen kodin rappukäytävä ja muitakin muistoja niiltä ajoilta. Jopa puhelinnumero!

Tässä ohjeet taulun tekemiseen! Näitä tarvitset : Huopaa, kehyksen, grillitikkuja, kuumaliimaa.

Kehyksen hankintaan vinkkinä, että valitse sellainen missä olisi joku syvennys. Tähän lasin laittaminen oli melko hankalaa kun taulusta tuli sen verran paksu. Tarvikkeet n. 13 € Prismasta (jos ei kuumaliimaa lasketa, sen olin hankkinut jo aiemmin Clas Ohlsonita). Lisäksi valmiit kirjaimet Granitista 9,90€(286kpl).


Leikkaa grillitikut oikean pituiseksi. Käytin tähän puutarhasaksia.

Leikkaa huovasta suikaleita ja aseta tikku keskelle. Liimaa kuumaliimalla pitkät sivut yhteen, niin että tikku jää keskelle.


Liimaa huopatikut taulupohjaan saumapuoli alaspäin

Tadaa!

Tässä taulu vielä ilman lasia, mutta kirjaimet eivät pysy paikallaan kunnolla jos lasia ei ole.


Tämä rapputaulu, kirjaintaulu miksi sitä nyt haluaa kutsua tulee varmaan myöhemmin meidän eteiseen. siihen on kuitenkin tulossa pientä remonttia, niin olkoon siihen saakka tässä hyllyssä.

Voin kyllä myöntää että tekeminen ei ollut niin vaivatonta kun kuvissa näyttää. Työstin tätä pienemmän päiväuniaikaan ja kyllä poltin sormeni kuumaliimaan muutaman kerran. Kokeellisesti tein tätä myös muun perheen läsnäollessa. Keskeytyksiä, pyyntojä,kysymyksiä ja tilanteita tuli lukuisia. Pahin oli kuitenkin kissan painostus ruokakupilla kun erehdyin tekemään tätä keittiössä. Jos tekisin toisen, se menisi varmasti huomattavasti helpommin!

Sisustus Fb ryhmän innoittamana kokeilin tehdä myös pilleistä taulun. Tämä kaipaa vielä tuotekehittelyä. Vähän oli liian paksut pillit kehykseen ja kirjaimet pikkusen väärää kokosia. Paranteluilla voi tulla ihan hyvä .

Myöhemmin kehittelin vielä puutikuista kirjaintaulun, siihen löydät ohjeen täältä DIY: puinen kirjaintaulu


Kommentit

 1. Voi harmi kun törmäsin ohjeeseen vasta nyt, juuri viime viikolla ostin Granitista valmiina. No, ehkä tällaisen voisi askarrella siitä huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hitsi,se Granitin versio on kyllä kiva. Sitä pyörittelinkin kädessäni😊Tee ihmeessä toinen. Ajattelin itsekin kokeilla toisen syvemmällä kehyksellä ja laittaa lastenhuoneeseen

   Poista
 2. Ootko kokeillut sellasta raidallista kuramattoa? Säästäisi hieman aikaa

  T. Kiireinen sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oliskin kaikista simppelein vaihtoehto!tämä on varmaan lähimpänä niitä aitoja rapputauluja :) !Testiin siis!

   Poista
 3. Tämähän on ihan mahtava ohje! Rakastan kaikkia diy-juttuja, joten vaikka tällaisen rapputaulun hankinta ei ole muutoin käynyt mielessänikään, niin tällaisen voisin kyllä mielelläni koittaa toteuttaa! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva Heli jos sait inspiraatiota täältä ❤😊Toimii muistitauluna tai minä vain. Pinterestistä tämä taisi tulla vastaan ja oli pakko kokeilla.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!

Suositut tekstit