Kesäiset lasten synttärit

Pitkästä pitkästä aikaa taas täällä blogin äärellä. Kevät ja kesä on pitänyt kiireisenä, sillä edellisestä postauksesta on kuukausi tolkulla aikaa. Ideoita ja intoa olisi ollut tehdä kaikenlaista ja olen tehnytkin,mutta tänne blogiin asti ne eivät ole päätyneet. Instatiliä tulee päiviteltyä jonkun verran, mutta se on niin paljon nopeampaa, kuin tänne rustaaminen. Nyt kuitenkin vähän päivitystä vihdoin tännekin!

Juhlien järjestäminen on ollut minulle aina mieleistä. Viime vuonna juhlittiin molempien lasten syntymäpäiviä yhteisesti ja niistä löydät juttua täältä , sekä esikoisen kaverisynttäreistä ja päivään liittyvästä muistosta äidistäni täältä.
Ollaan myös juhlittu ystäväni kissaa suurin elkein, josta puolestaan löytyy juttua täältä.

Tällä kertaa juhlittiin lapsia ja 7-vuotias esikoisemme toivoi kaverisynttäreille myyntikojua. Semmoisen sitten toteutin aika pikaisella aikataululla ja niistä tavaroista ja koristeista mitä meiltä jo valmiiksi löytyi.


Koju on rakennettu tytön huoneen pöydästä, puukepeistä( jotka isäni antoi minulle joskus kukkakepeiksi),pöytäliinasta ja edellisten vuosien juhlakoristeista.
Myyntikoju osoittautui tosi näppäräksi. Siitä tarjoiltiin kaikki lastenkutsujen herkut.  Lapset saivat pieniä kiviä rahaksi, joilla sitten maksoivat ostoksensa. Myyjällä oli helmitaulu, jolla summasi ostokset ja laskutti. Lapset tuntuivat pitävän tästä ja leikkivät kivasti yhdessä ja auttovat toinen toisiaan laskemaan ostosten hinnat. Jaksoivat jonottaakin myyntikojulle erinomaisesti.


Meillä kävi sään suhteen taas tuuri, sillä ilma oli aurinkoinen ja kaunis. Lapset leikkivät aika paljon ulkona meidän pihalla ja myyntikojun lisäksi ei tarvinnut olla muuta erityistä ohjelmaa. Huomasi kyllä eron viime vuoteen, lapset kun olivat kaikki kouluun menijöitä tai jo siellä olevia, niin meno oli paljon maltillisempaa ja kaikki toimivat jo niin itsenäisesti.Laskutoimitukset myyntikojussa sujuivat tämän helmitaulun avulla. Tämä ihana kirppislöytö on ollut paljon lasten leikeissä.

Tänä vuonna kun lastenkutsut järjestettiin iltapäivällä työpäivän jälkeen, ei ollut aikaa järjestellä kaikkea niin suuren kaavan mukaan. Oli ihan kiva huomata, että vähän pienemmälläkin vaivalla saa ihan yhtä kivat juhlat. 

Lautaset, pillit,kynttilät ym. pientä tilasin https://www.emmasandmamas.fi/ verkkokaupasta ja koristeita viime vuodelta mm.kirjainbannerin, paperiviuhkat olin tilannut https://juhlahumua.fi/ verkkokaupasta.
Pidettiin myös sukulaisille ja ystäville lasten yhteiset synttärit(3-ja 7-vuotiaille) ja tässä myös muutamia kuvia niistä juhlista.
  
Pojan kakussa oli suklaapohja ja Geisha-täyte. Tämä keräsi runsaasti kehuja ja tuntui maistuvan kaikille.
Suolaisena oli tällä kertaa vähän uuden tyyppinen välimerellinen voileipäkakku.Tein tämän Pågenin ohjetta muokkaillen, jätin joitain kasviksia pois ja vaihdoin mintun sitrusvinegretteen.  Tämäkin upposi erinomaisesti vieraille. Itse ihastuin tähän kivaan raikkaaseen ulkonäköön ja halusin kokeilla reseptiä. Oli muuten helppo tehdäkin!Alkuperäinen ohje löytyy täältähttps://pagen.fi/inspiration/reseptit/valimerellinen-voileipakakku2/
Tytön kakussa oli marenkipohjat,kermaa ja runsaasti marjoja. Kunnon kesäinen kakku.Kiva jos joku saa tästä ideaa ja inspiraatiota omiinkin juhliinsa!Ihanaa loppukesää ja alkavaa syksyä!


Kommentit

Suositut tekstit