Diy joulukalenteri - kultaa ja lumipalloja

Niinhän tämä kalenteireiden teko jäi viimeiseen viikkoon ja tietenkin iltoihin, että pysyvät lapsilta salassa. Syksyllä jo fiilistelin minkälaiset kalenterit tekisin tänä vuonna, mutta ei niitä liian aikasinkaan voinut tehdä, lapsethan olisivat seonneet kun kalenterit olisivat roikkuneet esillä pari kuukautta. 
Tämä marraskuu on ollut todella kiireinen ja mieheni on ollut paljon työmatkoilla, päivät ovat menneet töissä/koulussa/harjoittelussa, joten illat lasten nukkumaan menon jälkeen ovat menneet koulutehtävien parissa. Sairasteltiinkin jonkun verran,  kun syksy oli mennyt melko terveenä koko porukalla. Sitten innostuin vielä harjottelussa tekemään joulukalenterin paivakodin lapsille ja sitä työstin myös kotona, että se pysyi yllätyksenä lapsille.

Nyt pääsin kuitenkin totetuttamaan tyttärelleni joulukalenterin, jota olin visioinnut jo tovin. Halusin pilven, josta sataa lumipalloja, jossa on lisäksi paketteja ja kullan kimallusta. Tämä rakentui sen mukaan, mitä vastaan tuli ja muokkautui juuri tällaiseksi. Olin haalinut enemmänkin kimallusta ja koristeita, mutta jätin osan pois, sillä liika on liikaa. Niitä voi sitten käyttää joululahjojen koristeluun ja paketointiin. Tämmöinen tästä nyt tuli ja tyttö oli kyllä täpinöissä kun tämä oli ilmestynyt hänen huoneeseensa. Lauantaita odotetaan täällä nyt aika kovasti.

Ohje ja tarvittavat materiaalit kalenteriin löytyvät jutun lopusta. Eniten päänvaivaa tuotti lumipallot, miten saan ne toteuttettua, että pallot ovat avattavissa. Olisin ekologisuuden nimissä halunnut että ne ovat lasia tai pahvia. En kuitenkaan harmikseni löytänyt sellaisia avattavissa olevia palloja oikein mistään. Jouduin siis ostamaan muovisia, mutta näitähän voi onneksi kuitenkin käyttää uudestaan. Lasiset olisivat olleet ehkä liian painavia tähän, mutta pahviset olisivat toimineet hyvin. Löysin kuitenkin pahvisia pieniä rasioita, joita laitoin tähän muiden juttujen lisäksi.
Käytin tytön huoneen Majvillan Confetti-  tapetin jämiä kalenteriin. Tämä oli kyllä nappi valinta häneen huoneeseensa silloin kun muutettiin reilu vuosi sitten ja tapetoitiin huone. Frozen vaihe on mennyt jo menojaan, mutta tämä tapetti on edelleen hyvä. Onneksi ei silloin laitettu mitään liian Frozen henkistä tapettia, sillä nämä vaiheet tulevat ja menevät. Täältä löytyy lisää tarinaa tapetista -Syötävän suoinen tapetti


Tarvitset kalenteriin seuraavat tuotteet. Soveltaa voi tietenkin mielensä mukaan.


Joku mihin kalenterin paketit ripustetaan. Mietin kuumeisesti miten kehittelen pilven, kunnes muistin että olin Tukholman tuliaisina tuonut pojalle näitä henkareita, juuri sopivia tähän tarkoitukseen. Ostin nämä Tukholman BR lelusta, eli luulisi näitä myytävän myös Suomessa.


Sinellistä pahvirasioita


Sinellistä avattavia joulukuusen koristeita


 Plus color maalia, tämä on niin parasta. Käytän tätä lähes kaikkeen missä maalia tarvitaan.

Sitten maalasin pallot ulkopuolelta. Lisäsin maaliin vähän hilettä, niin pinta oli vähän epätasainen ja ripottelin sitä vielä lisäksi pinnalle.

Kullanvärinen paperi on Clas Ohlsonilta ja tapetti tosiaan Majvillan Confetti tapettia, mitä oli jäänyt. Kultaiset numerotarrat ovat Sinellistä ja riippuvat kultaiset numerot myös Tukholman tuliaisia Åhlensilta. Olin jo unohtaa ne kun niin ajoissa olin hankkinut moiset, että ehdin hommata lisäksi nuo tarrat. Laitoin sitten molempia, joka sopiikin aika kivasti tähän.

Semmoinen projekti tällä kertaa. Nyt olisi vielä pojalle kalenterin teko ja sitten on taas tältä erää taputeltu nämä hommat. Voisin toki tehdä kalenterit jotka kestävät vuodesta toiseen, mutta se olisi liian tylsää. Pitäähän sitä haalia kaikenlaisia harrastuksia itselleen, vaikka aika meinaakin olla kortilla. Nämä ovat oma intohimoni.

Kommentit

Suositut tekstit