Lundian maalaus

Jee! yksi ikuisuusprojekti on saatettu onnistuneesti päätökseen. Vuosi sitten Habitaressa ihastuin pastellisävyiseen kirjahyllyyn. Etsin sen jälkeen netistä käytettynä Lundian kirjahyllyä maalattavaksi, mutta kävikin sitten ilmi että miehelläni oli tarpeettomana juuri sopiva yksilö tähän tarkoitukseen varastossamme. Ensin ajatuksena oli vetää hiomakoneella koko pinta ja maalata kirjahylly sen jälkeen kalustemaalilla, mutta päädyin kuitenkin lopulta kalkkimaaliin sen helppouden takia. Eräs ystävämme oli onnistuneesti maalannut saman tyyppisen Lundiansa kalkkimaalilla ja lopputulos oli mielestäni oikein hyvä, niin uskaltauduin kokeilemaan. Kalkkimaalista on varmasti monta mielipidettä, mutta itse koin tämän käteväksi vaihtoehdoksi ja aika näyttää miten maalipinta kestää käytössä. Kirjahylly kun on puuta, niin uudelleen käsittely joskus tulevaisuudessa on aina mahdollista.

Ensin putsasin hyllyn kostealla rätillä ja pesuaineella, jonka jälkeen kun se oli kuivunut, hioin sen hiekkapaperilla kevyesti. Tämän jälkeen maalasin osat 2-3 kertaa. Purkissa taitaa olla ohje että yksikin kerros riittää. Ohensin ihan aavistuksen maalia tilkalla vettä(en tiedä onko se tarpeen)kun se tuntui kovin paksulta. Hyllyt maalasin vaahtomuovitelalla, sillä pensselistä jäi jäljet. Päätytikkaat on sudittu pensselillä. Maalina käytin Rust- Oleum chalky finish kalustemaalia , sävy: duck egg. Sävy on todella kaunis, hieman siniseen/ turkoosiin taittava, mutta ei liikaa.
Kuva lainattu K-raudan sivuilta www.k-rauta.fiPintaan suositeltiin laittamaan vielä lopuksi saman sarjan kalustevahaa. Kokeilin sitä yhteen hyllyyn, mutta ihana mattapinta muuttuu hieman kiiltäväksi, joten jätin tämän työvaiheen vielä väliin ja jos pinta ei kestä käytössä ilman vahaa, niin lisäilen tämän sitten.
Kuva lainattu K-raudan sivuilta www.k-rauta.fi


Alunperin tämä kirjahylly oli tulossa pojan huoneeseen, mutta tyttöni ihastui hyllyyn ja tähän väriin, joka tosiaankin sopi hänen huoneensa sävyihin ja tavaroilleen erinomaisesti, joten päädyttiin laittamaan tämä sittenkin tytön huoneeseen. Tytöllä on kuitenkin niin paljon pientä tavaraa, kyniä, pelejä ym.niin tänne saa nyt kaiken turvaan pikkuveljeltä ja huoneen parempaan ojennukseen. 
Tässä vielä kuva hyllystä tyhjänä. Kuvaa ennen maalausta ei tullut otettua, kun hylly oli osina. Lähtötilanteessa oli siis hieman kellastunut mäntyinen Lundian kirjahylly.

Olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen!
Tänään olen menossa Habitareen ja sieltä löytyykin varmaan taas uusi idea seuraavaan työstettävään projektiin!

Kommentit

  1. Näin vuosien jälkeen, jos vielä eksyisit tänne vastaamaan, miten maailpinta kesti? Sama projekti olisi itsellä edessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!Pitkästä aikaa esksyin tänne ja nöyrimmät pahoittelut, että olet joutunut odottamaan vastausta. Lundia on yhä tyttäreni kirjahyllynä ja maali on kestänyt yllättävän hyvin!en olisi uskonut,että kalkkimaali kestää noin hyvin ilman vahaa pinnassa. Pientä kulumaa vain tullut,mutta yleisilme on siisti ja lähinnä hyllyt missä on kirjoja ja niitä vedetty edes takaisin,ovat ottaneet pientä patinointia. suosittelen kyllä tarttumaan sutiin,jos vanha lundia odottaa kellastuneena uutta kuosia!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!

Suositut tekstit