Kuivatut omenat

Lapsena yksi suuri herkkuni oli kuivatut omenat, joita tätini teki. Syksyisin päästiin aina maistelemaan niitä ja ai että olivatkin hyviä. Olin jo melkein unohtanut tämän herkun, mutta tänä vuonna kun pähkäilin mitä kaikkea oman pihan omenoista voisi tehdä, niin mieleeni tuli nämä kuivatut omenat ja päätin kokeilla niiden valmistusta.Tänä vuonna meillä oli omenoita valtavasti ja ne olivat aivan älyttömän hyvälaatuisia. Aiempina vuosina näin ei ole ollut. Lapset ovat popsineet omenoita isot määrät ja niistä on leivottu pannaria, piirakkaa ja omenapaistosta ja annettu ystäville ja sukulaisille. Ihanaa kun näistä on saanut nauttia.

Tein kuivatut omenat uunissa, mutta luin että näitä voisi tehdä myös kuivattamalla narussa tai ritilän päällä ihan huoneenlämmössä. Joissain ohjeissa omenaviipaleet kastettiin sitruunavedessä,että ne eivät tummuisi, mutta itse tein ihan simppeleimmän reseptin mukaan. 


Poista omenoista siemenkota 

Viipaloi omenat

Laita kiertoilmauuniin 50 c, jos ei ole kiertoilmauunia niin laita lusikka tms. luukun väliin että ilma kiertää.Odota ikuisuus ja kun ne näyttävät ja maistuvat hyviltä, vähän sitkeiltä niin ovat valmiita. En katsonut kelloa, mutta kyllä olivat yön yli ja vielä lisää seuraavana päivänä. Tuli kyllä tosi hyviä!
Ihanaa syksyä!

Kommentit

Suositut tekstit