DIY : Puinen kirjaintaulu/ letter board / rapputaulu


Sain vision puisesta kirjaintaulusta, joka oli tietenkin pakko totetuttaa. Halusin tehdä taulun, jossa on puinen pohja ja mustat kirjaimet. Olen aiemmin tehnyt kirjaintaulun , johon löytyy ohje täältä Diy : rapputaulu

Tähän projektiin piti vähän miettiä,  millä keinolla tämä olisi hyvä toteuttaa. Päädyin puisiin askartelutikkuihin, kapeisiin ja pitkiin. Samanlaisia mitä kahviloissa on sekoitustikkuina. Tarvittiin yksi epäonnistunut versio ja pientä pähkäilyä. Sen jälkeen sain kiinni siitä, miten tämä kannattaa totetuttaa. Olen ihan fiiliksissä että mielikuva ja toteutus kohtaavat tässä projektissa. Tulos on ulkonäöllisesti juuri sellainen kun kuvittelinkin sen olevan. Käytännön kannalta haluaisin vielä kehittää tästä version, johon olisi helpompi vaihtaa kirjaimet.

Tämä on tulossa lastenhuoneeseen, mutta valon ja keskeneräisen huoneen takia tämä ihanan siirappinen teksti on nyt kuvattu meidän olohuoneessa.

Alhaalta löydät kuvallisen ohjeen tähän.
Näitä tarvitset:

-Valokuvakehys,
tämä on Jyskistä (tarjous 1,50€)

-Puisia ohuita askartelutikkuja/sekoitustikkuja
nämä ovat Prsmasta 200kpl/4,90€ ja tästä jäi todella paljon yli

-Liimaa, esim. Eri Keeper

-Kirjaintaulun kirjaimia,
nämä ovat valkoisia Granitista, maalattu mustaksi. Myydään myös valmiiksi mustana, en muista onko juuri Granitissa mustia

-Oksasakset (Näitä olen tarvinnut yllättävän monessa jutussa). Varmaan saksillakin onnistuuSaat tikuista saman pituisia kun laitat kehyksen taustalevyn tikkujen päälle ja piirrät niihin viivat. Sen jälkeen leikkaat ne viivojen kohdalta.


Liimaa tikut kehykseen


Viivat ja kirjaimet ei osunut kohdilleen joten leikkasin nypykät kirjaimista pois. Tähän jos joku keksii yhteensopivat tikut ja kirjamet, niin kertokaa ihmeessä!

Jos olet pihi ja et viitsi muutaman mustan kirjaimen takia ostaa uusia kirjaimia (kun kotona on jo valkoisia), niin maalaa tarvitsemasi kirjaimet mustaksi. Tähän käy esim.spraymaali tai plus color akryylimaali(käytin tätä)


Sommittele kirjaimet paikoilleen ja kiinnitä ne sinitarralla( sen jälkeen kun olet ne kerran jo laittanut paikoilleen kehyksen kanssa, ja todennut, että eivät muuten pysy pelkän lasin avulla).


Sitten kehys ja valmista on!Kommentit

Suositut tekstit