Piparkakkutiipii


Tykkään leipoa ja askarrella, mutta piparkakkutalon kasaaminen ei ole lainkaan minun juttuni,ei sitten ollenkaan. Lähes joka vuosi olen sen silti tehnyt ja lopputulos on ollut aina kamala, siis suorastaan ihan epätoivoinen. Ainoa ihana asia on ollut se, että vaikka talo on joka vuosi näyttänyt sortuvalta ladolta, niin rakas tyttäreni on silti ihaillut ja ylistänyt sitä, joten olen sen aina sinnikkäästi tehnyt hänen toiveestaan.

On ihanaa että perheenjäseneni eivät luo paineita tämän asian suhteen, mutta tänä vuonna päätin kuitenkin kokeilla kaverini ehdotusta tehdä piparkakkutiipii. Säästäisikö tämä itseäni ja helpottaisi joka vuotista tehtävää?
No kyllä!tiipii oli huomattavasti helpompi tehdä, kun osia tarvittiin vain 4 ja ne kaikki ovat samanlaisia. Kokoaminenkin oli paljon helpompaa kun osia oli näin vähän, eikä kattoa tarvinnut asentaa niin kun piparkakkutalossa.

 Tämä tiipii on hauskaa vaihtelua perinteiselle piparkakkutalolle ja se otettiin vastaan hyvin, mutta kuulemma mielellään sen olisi voinut syödä jo heti.

Poikani huoneessa on inkkari- teemaa, siitä syystä kaverini varmaan tämän idean minulle laittoikin, kiitos hänelle!
Esittelen joskus pojan huoneen täällä kun saan sen valmiiksi, tässä postauksessa näkyy vähän huonetta ja hänen oma tiipinsä http://lumiemmi.blogspot.fi/2017/08/lelulaatikko-vanerista.html


Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen kolmio malliksi, josta leikataan kärjestä pieni pala pois. Tee taikinasta näitä 4kpl johon yhteen tulee oviaukko. Pyörittele myös muutama "keppi" piparista ,jotka tulevat ylös aukkoon.

Paista ja anna jäähtyä,koristele vaahtokarkeilla sokerokuorrutteella tai millä ikinä keksitkin. Kokoa alustan päälle.
Herkullista joulun odotusta!

Kommentit

Suositut tekstit