Diy : Joulukalenterit

Lähtikö lapasesta?no lähti. Kun on kiireinen viikko, mies työmatkalla,toinen lapsista kipeä ja valvottaa yöt, niin käytä vähäinenkin aikasi joulukalenterien tekoon. Ei vain lasten, tee myös kissalle oma!


Edellisinä vuosina tytöllä on ollut tigerin valmis kangaskalenteri, mihin tonttu on tuonut joka aamu viestin/tehtävän/pienen yllätyksen. Tänä vuonna selailin ideoita ja ne inspiroivat niin paljon että oli tehtävä useampi joulukalenteri. Selaillessa pinterestiä, fb askarteluryhmiä ym. kehittelin monista ideoista tämmöiset, sillä en osannut päättää vain yhtä minkä toteutan, joten tässä olisi nyt tämän vuoden kaksi ensimmäistä joulukalenteria tytölle ja kissalle. Pojalta uupuu vielä oma. 
Tähän tarvitset:
-puinen tanko/oksa. Käytin meidän edellisen kodin laskosverhojen tukipuuta
-puuvillalankaa
-Paperipusseja, käytin eväspusseja(pakkauksessa 60kpl/1,80€)eli näitä riittää muuhunkin käyttöön
-värillisiä kartonkeja/papereita
-silkkipaperia
-narua
-tussi/kynä
-numerot tulostettavat tai tarrat . Tässä on sinellistä ostetut tarrat,mutta ystäväni toi ne ja olivat viimeinen kappale, eikä ollut tulossa juuri näitä enempää. Saattaa kyllä löytyä vastaavia.
-liimaa
Lisäksi maalailin pieniä yksityiskohtia,eläinten posket,paketin ja joulupallon jne.
,mutta nämähän voi totetuttaa ihan millä tyylillä haluaa. 
-Eukalyptuksen oksia

Sisällä on tehtäviä ja pieniä yllätyksiä. Tehtävinä esim: leivotaan piparkakkuja, rakenna maja, mennään metsäretkelle, kuunnellaan joululauluja,askarrellaan ja muita viisivuotiaalle sopivia tehtäviä. Pikkuveljen voi toki ottaa näihin hommiin mukaan.

Pussit koristellaan ja täytetään,kiinnitetään numerotarrat tai liimataan tulostettavat numerot . Niitä voi tulostaa esim.näistä linkeistä täältä joulukalenterin numerot
tai täältä numerot . Osan pakkasin silkkipapareihin ja muihin "jämä"papereihin mitä löytyi kodista. Silkkipaperien sisään laitoin kovikkeeksi mainoslehtiä ja sidoin juuttinarulla. Koristeeksi laitoin eukalyptuksen oksia, niitä löytyy kukkakaupoista, mutta myös Prismassa oli myynnissä runsas kimppu 3,90€

Kyllä oli tyttö innoissaan kalenterista, mikä on paras kiitos tästä väkertämisestä. Tämä on ensimmäinen vuosi kun kaikki pussit ovat esillä,hienosti on antanut pussien olla(tietääkseni). Muutama jo tuossa putoilikin, täytyy kiinnittää ne vähän paremmin,ne on kiinnitetty nitojalla ja teipillä.Kissan joulukalenteri on tehty kierrätysmateriaaleista ja täytteenä on kissan herkkuja :lihatikkuja sekä herkkunappeja, jotka on kääritty kelmuun. Tämä tehtiin tytön kanssa yhdessä.Tähän tarvitset:

-12 wc-paperirullaa, jotka leikataan puoliksi
-pahvia
-tussin
-tulostettavat numerot, linkki ylempänä toisen kalenterin kohdalla
-paperia/pahvia kansiksi,käytin remontista jäänyttä suojapaperia
-liimaa


Wc-paperirullat koristellaan valkoisella tussilla ja liimataan kissan muotoiseen pahviin,käytin tähän ihan liimapuikkoa. Sitten herkut kelmun sisään ja rullaan ja kansi liimataan päälle.
Varoitus: Kissa haistaa kyllä kalenterin sisällön, eikä malta odottaa niin kiltisti avaamista kun lapsi. Kalenterin voi joutua piilottamaan !
Ihanaa joulun odotusta!

Kommentit

  1. Kalenteri kissalle on ihan bueno <3. Koostin postauksen Joulukalentereista ja lisäsin tämän myös tee-se-itse - osioon. Jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa postaus, löytyy se täältä: https://himasaimi.blogspot.fi/2017/11/yli-50-erilaista-joulukalenteria.html?m=0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirkka😊❤kävinkin kurkkaamassa ja tosi laajasti olet jaksanut koota yhteen kaikki linkit,vau!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!

Suositut tekstit