Glitteriä tekstiileihin


Kokeiltiin tytön kanssa tekstiileille tarkoitettuja ihania glitter- maaleja. Glitteriä ja kimalletta ei ainakaan meidän viisivuotiaan elämässä voi olla liikaa. Taiteiltiin hilemaaleilla paitaan ja tyynynpäälliseen. 

Tehtiin paita yhteistyössä tytön kanssa. Hän toivoi minkä kuvan piirrän tekstiilitussilla ja sitten väritti ne hilemaalilla. Tosi kivaa ja helppoa puuhaa lapsen kanssa.
Nämä hileiset tekstiilivärit tulivat vastaan jo jokin aika sitten Lidlissä(4,90€), näissä oli ihanat värit : ruusukulta, kulta,hopea ja harmaa. Lidlissä tuotteet vaan vaihtuvat niin nopeasti, että näitä ei välttämättä enää ole saatavilla. Olen kuitenkin hiljattain nähnyt hileisiä tekstiilimaaleja myös Tigerissa ja Tokmannilla. Ne on usein vielä pakattu kivoihin tuubeihin, joista maalia on helppo käsitellä. Koostumuskin näissä on mukavan paksu niin se helpottaa hommaa. Hinnat ovat olleet 5-10€ ja pakkaukset ovat sisältäneet monta tuubia. Osa maaleista käy myös eri pinnoille kuten puulle ja lasille, niin niitä voi käyttää moneen tarkoitukseen.
Paidat tyttö väritti sormin ja siveltimillä, tyynynpäällisen hän maalasi siveltimillä. Maalien kuvuttua tekstiilit silitetään niin ne kestävät pesussa.Viisivuotiaan suunnittelema ja toteuttama satumetsä
Tällä idealla voisi tehdä myös Halloween- aiheisia juttuja vanhoihin paitoihin kun on tulossa teemajuhlia. 

Kommentit

Suositut tekstit