DIY : Unisieppari


Meidän esikoinen on ruvennut nyt viisivuotiaana pelkäämään iltaisin nukkumaan mennessään että näkee pahoja unia. Pelkkä keskustelu asioista ei riittänyt, tarvittiin jotain konkreettista. Sitten mieleeni tuli unisieppari. 
Kun kuopuksemme syntyi, hän sai serkultani lahjaksi itse tehdyn unisiepparin. Se ripustettiin hänen sänkynsä viereen karkoittamaan pahoja unia. Lainattiin siis kokeeksi pikkuveljen unisieppari ja sehän helpottikin nukkumaan menoa. 
Nyt pikkuveli on ollut ilman unisiepparia, joten  oli aika tehdä tyttärelle ihan ikioma sellainen.
Unisieppari on lähtöisin Pohjois- Amerikan Intiaani kansojen keskuudesta ja sen tarkoitus on edistää hyvää unta ja hyviä ajatuksia. Lyhykäisyydessään pahat unet tarttuvat verkkoon ja ensimmäiset auringon säteet tuohoavat ne. Hyvät unet tarttuvat siepparin keskellä olevaan reikään josta ne valuvat höyheniä pitkin nukkuvan ihmisen uniin. 
Ajattelin että nyt kun tehdään itse niin tehdään sitten oikein ihana ja pöyhkeä sieppari. Unisieppareitahan on vaikka minkälaisia, Yleensa niissä on pyöreä rengas,verkko, helmiä ja sulkia. Vain mielikuvitus on rajana miten sen sitten toteuttaa.

En ole koskaan ennen tehnyt unisiepparia, joten lankaa punoessani meinasi aluksi olla vaikeuksia. Katsoin You Tubesta videoita esim. täältä unisiepparin keskustan teko . Niiden avulla oivalsin että tekniikka onkin hyvin yksinkertainen
. Myös täällä blogissa käsinluotua, oli hyvä kuvallinen ohje langan pujottelusta. Lanka kannattaa pitää rullalla niin tekeminen on paljon helpompaa.


Käytin renkaaksi omenapuun oksaa kun se löytyi helpoiten omalta pihalta. Varmaan paju olisi ihanteellista, mutta tämäkin toimi hyvin. Siihen vain lankaa pujottelemaan ja keskelle laitoin helmen. 
Sen jälkeen laitoin nailonlankaa, johon pujottelin helmiä ja sulka kiinni metallilangalla. sitten taas lisää helmiä ja uusi sulka.

Ihanaa kun pääsin pitkästä aikaa tekemään taas näitä diy- juttuja. Lähes päivittäinen migreeni on häirinnyt lähiaikoina harrasttuksia. Tovottavasti hyviä päiviä olisi nyt jatkossa enemmän,kun näitä ideoita riittäisi kyllä.

Meidän kissa ei enää ole niin nuori ja leikkisä kun menneinä vuosina. Olohuone oli täynnä höyheniä ja narua,niin kissa se vain käänsi kylkeä 


Kommentit

Suositut tekstit