"Jäinen" lyhty lasipurkista

Kaikenlaiset jäälyhdyt ja mahdollisimman luonnollisen näköiset lyhdyt/tuikkukupit ovat omaan mieleeni. Täällä meilläpäin on ollut sen verran pikkupakkasia, että oikeita jäälyhtyjä ei olla vielä päästy tekemään. Viime vuonna tehtiin pakkasilla lasten kanssa paljonkin näitä todella kauniita ja yksinkertaisia ilmapallon mallisia jäälyhtyjä, joiden ohjeen löydät täältä
Halusin kuitenkin nyt tuikkukuppeja myös sisälle ja näin "jäähuurteisia" lyhtyjä/tuikkukuppeja jossain ja yritin sitten etsiä ohjetta tähän, miten näitä voisi tehdä itse kivalla tavalla. Pinterestistä löytyi lyhtyjä, joihin oli laitettu päälle suolaa. Näissä Jenkki ohjeissa ei ollut kuitenkaan käytetty tavallista suolaa, eikä merisuolaa vaan hieman erilaista koostumukseltaan. Varmaan nuo edellä mainitutkin voisivat  myös toimia, mutta googlettelun jälkeen tulin tulokseen että kyseessä on Epsom- suola(karvassuola). Tämä suola ei ole tarkoitettu syötäväksi vaan ulkoisesti käytettäväksi. Sillä sanotaan myös olevan lukuisia terveysvaikutuksia ja sitä voi käyttää jalkakylvyissä,kuorinnassa jne. Epsom- suolaa löytyy ainakin  Ruohonjuuresta , tässä vielä linkki jos haluaa lukea suolasta enemmän Ruohonjuuri- Epsom suola. Ihan kiva että sitä voi käyttää muuhunkin, kun pussi on aika reilun kokoinen 800g.
Nämä olivat helppoja tehdä ja niistä tuli kauniita ja hyvin aidon jäisen näköisiä.

 Nämä olivat tosi helppoja tehdä. Tarvitset vain:

-Lasipurkin esim.pilttipurkin

-Epsom-suolaa

-liimaa

-Koristeeksi narua ja kasveja, käytin nahkanarua ja juuttinarua, sekä puolukanvarpujaPurkin päälle levitetään reilusti liimaa


Sitten siihen ripotellaan suolaa. Sen jälkeen vain koristeet kiinni ja purkki on valmis. Meillä on poltettu näissä Led- tuikkuja kun perheessä on pieniä lapsia ja kissa.


Paljon on tullut tehtyä itse kaikenlasia joulukoristeita tänä vuonna. Voisin lisäillä tänne blogiinkin niitä kun ehdin. Instagramista löytyy myös juttujani @lumiemmi https://www.instagram.com/lumiemmi/Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta!

Kommentit

  1. Tästä tuli kyllä nätti. 👌🏻 Kiitos kun jaoit ohjeen.😌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos!Tosi kiva kuulla 😊Eipä kestä!toivottavasti onnistuu jos teette näitä. Aavistuksen suola varisee siirrettäessä purkkia,mutta pikku juttu.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!

Suositut tekstit