Itse tehty syötävä glitter


Tällä kertaa kokeilussa sokerista tehty syötävä glitter. Todella helppo ja kaunis koriste esimerkiksi muffinsien, kakkujen tai keksien pintaan. Tähän ei montaa ainesosaa tarvita ja aikaa kuluu vain reilut 10 minuuttia. Nopea hätävara koriste tai jos tarvitsee juuri tietyn väristä kimalletta tai sitten ihan muuten vaan.

Tarvitset:

-1 dl Sokeria
-(0,5tl)nestemäistä elintarvikeväriä, määrä riippuu halutusta värin tummuudesta. 
Käytin geelivärejä, kun näitä oli valmiiksi kotona.

Sekoita elintarvikeväri sokerin sekaan. Ensimmäisellä kerralla laitoin suoraan tuubista muutaman tipan ja se ei sekoittunut ihan tasaiseksi. Toisella kerralla sekoitin pisaran vettä ja värin pienessä lasissa ja kippasin sokerin joukkoon, niin tulos oli tasaisempi.

Levitä seos uuninpelille ja paista 175 c: ssa 10minuuttia
Kun sokeri on jäähtynyt, voit vielä sihdata sen , niin lopputulos on kauniin irtonainen. 

Koristeet on tehty kimaltavasta softislevystä(Sinelli)jota jäi yli joulukalenterista ja grillitikuista joita jäi rapputaulusta. Aina hyvä käyttää noita ylimääräist
Vispikerman päällä sokeri alkoi vähän sulaa.
Kokeilin syötävää glitteriä myös suklaassa dipattuihin kekseihin, tähän käyttöön tämä sopi oikein hyvin. Käytin valmiita Marienne keksejä ja sulatettua suklaata. Sen jälkeen ripottelin glitteriä pinnalle. Tämmöinen pika kokeilu. Nämä olisivat hyviä lasten synttäreille.


Tässä vielä eri variaatioita syötävästä glitteristä. Todellisuudessa tämä kimaltaa enemmän kun kuvissa, oli vaikea saada kimallusta näkyviin näihin kuviin.


Tyttäreni osallistui  tietenkin leipomiseen ja koristeluun omilla versioillaan. Kommentit

Suositut tekstit