Diy : Amppelit seinälle


Sain ystävältäni lahjaksi ihanan amppelin, mutta en löytänyt sille paikkaa mistään. Tästä kehittyi ajatus tehdä seinälle laitettava teline/rekki , mihin amppeleita saisi laitettua useamman vierekkäin. Bongailin siihen muutaman muunkin kivan kukka-amppelin ja paikaksi valikoitui olohuoneen seinä, joka on joulukanterin jälkeen ollut ihan tyhjä. Seinä on ikkunaa vastapäätä, niin aurinkokin paistaa siihen kivasti.

Tähän tarvitsee harjanvarren ja nahkanarua tai mitä vain vahvaa narua. Nahkanarua minulla oli kotona jo valmiiksi muiden juttujen jäljiltä. Se on ostettu Sinellistä muutamalla eurolla(2m), tähän ei pitkää pätkää tarvinnut. Sahasin harjanvarresta sopivan kokoisen pätkän ja porasin siihen reiät. Sitten leikkasin nahkanarusta sopivat pätkät, pujotin paikoilleen ja kunnon solmut naruun.
Näin yksinkertainen juttu ja todella nopea tehdä, mutta pakko myöntää että tässä suunnittelu tai oikeastaan aloitus otti aikaa.

(Olen myös aiemmin tehnyt vastaavanlaisen virityksen kasveille, se löytyy täältä riippuva hylly nahkanauhoilla)

Tämän nahkaisen amppelin ja paperipussin sain ystävältäni lahjaksi. Aivan ihana. Tässä on nyt pieni kaktus, joka ainakin toistaiseksi on pysynyt hyvin hengissä.

Tämä naruamppeli on Jyskistä(3,99) ja ruukku ostettu viime kesänä Bauhausista. Tässä kasvaa rahapuu ja ilmeisesti jos ei vain kastele liikaa, niin tämän pitäisi pysyä hyvin hengissä.

Tämä ruukku nahkanarulla on Tigerista(3€). Tähän minulla ei nyt ollut sopivaa kasvia ja laitoin pari eucalyptuksen oksaa toistaiseksi. Ajattelin istuttaa tähän rairuohoa tai ohraa, sopii kivasti pääsiäiseen muotonsa puolesta.

Tämä ruukku on Jyskistä, vaihdoin vain lyhyen mustan narun tilalle samaa nahkanarua mitä rekin ripustuksessakin on. Sisällä mehikasvi joka vaikuttaa myös helppohoitoiselta.

Ruuvit pitää vielä saada piiloon. Näkyvät nyt aika selvästi. Ehkä nahkanarulla jotkut koristesolmut tms. Kiinnityksen pitää olla pitävä, kun ruukut kuitenkin painavat jonkun verran.
Kommentit

Suositut tekstit